Terug Lees dit artikel

Bietencarpaccio met peer en noten

Bietencarpaccio met peer en noten


Voor 4 personen


Voor de dressing

  1. 2 eetl olijfolie
  2. ½ eetl citroensap
  3. 1 theel ahornsiroop of rijststroop
  4. 2 theel mosterd versgemalen zout en peper.


Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Doe de bietjes in een ovenschaal. Roer de rietsuiker, balsamico en olijfolie door elkaar en meng door de bietjes. Bestrooi met zout, gemalen peper en rozemarijn. Rooster voorgekookte bietjes 10 minuten, verse ± 40 minuten of tot ze gaar zijn. Laat uitlekken in een zeef en afkoelen. Snijd ze daarna in dunne plakjes en verdeel over 4 borden.
  3. Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd in dunne partjes en/of stukjes. Besprenkel met citroensap.
  4. Schik veldsla en peer op de bietjes. Klop alle dressingingrediënten door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Besprenkel wat dressing over de salade. Maal er eventueel wat extra peper over. Bestrooi met noten.



Dit artikel delen?