Bietenburgers
Bietenburgers
Voor 4 personen
- rode ui 1, gesnipperd
- champignons 200 g, klein gehakt
- zout en peper naar smaak
- zwarte bonen (blik 400 g) afgespoeld en goed uitgelekt
- gekookte quinoa 200 g
- rauwe biet 200 g, geraspt
- komijnzaad 1 theel
- chilipoeder ½ theel
- gerookte paprikapoeder (smoked paprika) ¼ theel
- walnoten 100 g, heel fijn gesnipperd
Bereiding
- Bak de ui glazig, voeg de champignons toe en bak even mee tot ze wat gebruind zijn. Doe er zout en peper bij en haal van het vuur. Mash de zwarte bonen er goed door en schep in een kom.
- Voeg de quinoa, biet en de specerijen toe en meng er dan, beetje bij beetje, de gesnipperde walnoten door; net zoveel en zolang tot je de juiste substantie hebt. Laat helemaal koud worden en vorm er dan burgers van.
- Verwarm de oven voor op 190ºC.
- Leg de burgers op een ingevet stuk bakpapier en bak ca. 35 minuten. Halverwege keren.