Andijviesalade met paddenstoelen, noten en oude kaas
Andijviesalade met paddenstoelen, noten en oude kaas
Voor 4 personen
- 100 g gemengde paddenstoelen naar keuze
- 1 eetl olijfolie
- 1 kleine krop (ca. 500 g) andijvie, gewassen, gesneden en gedroogd
- 2 tomaten, zaadlijsten verwijderd en in reepjes
- 1 kleine ui, in dunne halve ringen
- 2 eetl walnoten
- 200 g oude kaas, in dunne reepjes
Voor de dressing
- 1 eetl mosterd
- 1 eidooier
- 1 eetl witte wijnazijn
- 100 ml groentebouillon
- 1 theel honing
- 200 ml maïskiemolie
Bereiding
- Meng alle dressingingrediënten met een staafmixer of garde tot een mooie, gebonden dressing.
- Verwarm een pan op hoog vuur en bak hierin de paddenstoelen tot al het vrijkomende vocht is verdampt. Giet de olie erbij en bak de paddenstoelen snel bruin. Haal van het vuur.
- Verdeel de andijvie over 4 borden en leg de paddenstoelen, ui, tomaat, noten en kaas erop. Geef de dressing er apart bij.