Zwarte bonensoep met paprika, ui en garnalen
Zwarte bonensoep met paprika, ui en garnalen
Voor 4 personen
- 2 eetl olie
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, gehakt
- 2 eetl tomatenpuree
- 1 rode puntpaprika, in stukjes
- 300 g zwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt
- 1 l kippenbouillon, vers of van een blokje
Topping per persoon
- 3 garnalen
- ¼ theel chilipoeder
- ½ theel komijn
- 1/2 theel oregano
Bereiding
- Verwarm de olie en fruit de ui en knoflook, voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee.
- Voeg de paprika toe en smoor totdat deze zacht is. Houd 2 eetl van de bonen achter en voeg de rest, samen met de bouillon toe aan de paprika. Breng aan de kook en laat zachtjes 5 minuten doorkoken.
- Pureer met een staafmixer.
- Wok de garnalen kort en voeg chilipoeder, komijn en oregano toe, samen met de achtergehouden zwarte bonen. Top met het garnalen-bonenmengsel.
Tip: Vervang het chilipoeder door een eetl sambal voor een pittige variant.