Zoete mangochutney
Zoete mangochutney
Voor circa 250 gram
- 1 grote mango, in blokjes
- 2 eetl citroensap
- 1 eetl plantaardige olie
- 2 sjalotjes, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 2 groene chilipepers, zaadlijst verwijderd en in reepjes
- 1 theel zwart mosterdzaad
- 1 theel korianderzaad
- 4 eetl palmsuiker of lichtbruine basterdsuiker
- 5 eetl witte wijnazijn
- 1 theel zout
- 1 snufje gemberpoeder
Bereiding
- Meng de mango met het citroensap en laat intrekken in de koelkast.
- Verhit ondertussen de olie in een pan en fruit de sjalotjes, knoflook en chilipepers. Roer mosterdzaad, korianderzaad, (palm)suiker, azijn, zout en gemberpoeder erdoor en laat ca.10 minuten zachtjes koken.
- Laat de chutney afkoelen, schep in een pot, sluit goed af en laat in de koeling drie dagen op smaak komen. De chutney is maximaal een week houdbaar in de koeling.