Wasabibiefstuk met bimi en paddenstoelen
Wasabibiefstuk met bimi en paddenstoelen
Voor 4 personen
- 2 theel wasabipoeder
- 2 theel verse gember, geschild en geraspt
- 5 eetl tamari
- 4 biefstukken à 100 g
- 3 theel zonnebloemolie
- 360 g ramennoedels
- 2 theel mirin
- 300 g gemengde paddenstoelen, schoongemaakt en grote gehalveerd
- 2 tenen knoflook, geperst
- 250 g bimi, schoongemaakt
- 1 kleine courgette, gehalveerd en in dunne schuine plakjes
- sangokiemen
Bereiding
- Meng de wasabi met de gember en 3 eetlepels tamari. Laat de biefstuk hierin 30 minuten marineren.
- Verhit een grillpan op matig tot hoog vuur. Dep de biefstukken droog en vet ze in met 1 theelepel olie. Gril ze 3 minuten per kant, tot ze medium gaar zijn.
- Dek de biefstukken losjes af met aluminiumfolie en laat ze 5 minuten rusten op een bord. Snijd ze daarna in plakjes.
- Bereid ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en schep om met de mirin en 1 eetlepel tamari. Verhit de rest van de olie in een wok op hoog vuur. Roerbak de paddenstoelen 2 minuten. Voeg de knoflook toe, na 1 minuut de bimi en na nog 1 minuut de courgette. Bak tot de groenten beetgaar zijn.
- Voeg de laatste lepel tamari toe en schep om. Schep de noedels op borden en verdeel de groenten en de biefstuk erover. Garneer met de kiemen.