Visstoofpotje met tomaat
Visstoofpotje met tomaat
Voor 4 personen
- 2 venkelknollen
- 600 g witvis-filets (wijting, kabeljauw of schelvis), in stukjes van 2 x 2 cm
- 300 g aardappels, geschild en in blokjes van 2 x 2 cm
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- 400 g gepelde tomaten in stukjes (blik)
- 1 groentebouillontablet, verkruimeld evt.
- 1-2 eetl maïzena zout en peper
Bereiding
- Haal het groen van de venkel en bewaar voor de garnering. Snijd de knollen in vieren en daarna in plakjes.
- Schep de vis met de venkel, knoflook, stukjes aardappel, gepelde tomaten en het verkruimelde bouillontablet in een ovenschaal door elkaar.
- Bereid de vis ca. 50 minuten in de hete lucht oven (180 graden).
- Roer - indien gebruikt - de maïzena met 2 eetlepels water glad en bind hiermee het vocht van de stoofpot. Breng het gerecht op smaak met zout en peper.
- Garneer de stoofpot met een beetje venkelgroen.