Venkelsoep met courgette en kikkererwten
Venkelsoep met courgette en kikkererwten
Voor 4 personen
- 2 eetl olie
- 2 rode uien, gesnipperd, ¼ in ringen
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 theel Ras-el-hanout
- 2 venkelknollen, geschaafd, ¼ heel dun
- 1 courgette, in stukjes, ¼ in plakjes
- 1 l groentebouillon, vers of van een half blokje
- 200 g kikkererwten
- 1 citroen, geraspt
Bereiding
- Verwarm de olie en fruit de ui, knoflook en Ras-el-hanout even aan.
- Voeg de venkel en courgette toe en bak circa 5 minuten mee.
- Schenk bouillon en room erbij en breng aan de kook. Kook circa 10 minuten en voeg de laatste minuut de kikkererwten toe.
- Pureer met een staafmixer en voeg de citroenrasp toe. Top met de achtergehouden groenten.