Venkelsoep met aardappel en garnaaltjes
Venkelsoep met aardappel en garnaaltjes
Voor 4 personen
- 2 grote venkelknollen
- 1 eetl olijfolie
- 2 aardappels, geschild en in stukjes
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels gehakte peterselie
- 750 ml groentebouillon
- 100 ml Pernod
- 250 ml room
- 100g Noorse garnalen
- brood, voor erbij (optioneel)
Bereiding
- Snijd de wortelaanzet en de stengels van de venkelknollen en verwijder indien nodig de buitenste bladeren. Snijd de knollen in kleine stukjes en hak wat venkelgroen klein voor de garnering.
- Verwarm de olie in een pan en bak hierin de venkel, aardappel, knoflook en peterselie even aan.
- Schenk de bouillon en de Pernod erbij, breng aan de kook, en laat op laag vuur 20 minuten trekken.
- Maak alles fijn met een staafmixer.
- Roer de room door de soep, verwarm hem opnieuw en roer de garnaaltjes en het gehakte venkelgroen erdoor. Serveer met brood.