Terug Lees dit artikel

Venkel-bouillabaisse

Venkel-bouillabaisse


Voor de bouillon


Voor de garnituur


Bereiding

  1. Pel en was de venkel. Bewaar de groene takjes en de binnenste bladeren.
  2. Bak de stukken venkel met de selderij, de saffraan, de knoflook en de gesnipperde sjalotjes gedurende 3 minuten in 1 eetl olijfolie.
  3. Blus dit mengsel af met de wijn. Voeg de visfond toe en laat het geheel gedurende 30 minuten trekken.
  4. Zeef de bouillon en breng hem op smaak met het peper en zout en de pastis.


Afwerking

  1. Bak de gewassen schelpdieren met de olijfolie en de tijm in een pan tot ze geopend zijn.
  2. Voeg de visfilets en de rivierkreeftjes toe en dek de pan af. Kook dit alles in ongeveer 4 minuten gaar.
  3. Verdeel de vis en de schaaldieren over 4 soepborden. Voeg hier de stukjes venkel,
  4. de tomaat en het venkelgroen aan toe.
  5. Schep de hete bouillon op de borden.



Dit artikel delen?