Terug Lees dit artikel

Tomates rellenos de guacamole

Tomates rellenos de guacamole


Voor 6 tomaten


Bereiding

  1. Snij het kapje van de tomaten af en schep de inhoud er voorzichtig uit. Laat de wand vrij dik. Bestrooi het binnengedeelte met zout en laat de tomaten ondersteboven 15 minuten uitlekken.
  2. Snij de kapjes in kleine stukjes voor de garnering.
  3. Prak het vruchtvlees van de avocado’s in een kom en meng met de ui, pepers, koriander en het limoensap. Voeg zout naar smaak toe.
  4. Vul de tomaten met de guacamole en garneer met korianderblaadjes en stukjes tomaat.


Visitekaartje Zowel tomaten als avocado’s komen oorspronkelijk uit Mexico. De vulling van dit gerecht, de guacamole, bestaat in diverse uitvoeringen al net zolang als de avocado. Het heerlijke gerechtje is dus min of meer het visitekaartje van de Mexicaanse keuken.



Dit artikel delen?