Thaise soep
Thaise soep
Voor 4 personen
- 1 eetl olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 1 rode chilipeper, zaadlijst verwijderd en in ringen
- 4 cm verse gember, geraspt
- 1 stengel citroengras, heel kleingesneden
- 2 lente-uitjes, in ringen
- 100 g broccoli, in kleine roosjes
- 1 L kippenbouillon
- 12 rauwe gamba’s, gepeld en darmkanaal verwijderd (of 500 g champignons)
- handje koriander, kleingesneden
- klein pakje glasnoedels
Bereiding
- Verwarm de olie in een pan en bak de ui even aan.
- Voeg de chilipeper, gember, citroengras, lente-ui en broccoli toe en bak al omscheppend 1 minuut mee.
- Giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat 4 minuten trekken op laag vuur.
- Roer de gamba’s en de koriander door de soep en laat nog 1 minuut doorkoken tot de gamba’s of de champignons net gaar zijn.
- Schep de noedels door de soep en serveer direct.