Stir-fry van kip, cashewnoten, wortel met noodles
Stir-fry van kip, cashewnoten, wortel met noodles
Voor 4 personen
- 400 g kipfilet, in kleine stukjes
- flinke scheut sojasaus
- 1 rode chilipeper, zaadjes eruit en fijngesnipperd
- 200 g groene bonen naar keuze (vers of diepvries), beetgaar gekookt en schuin gehalveerd
- 200 g wortel, in dunne slierten gesneden (bijv. met spiraalsnijder)
- scheutje pinda-of zonnebloemolie
- 50 g cashewnoten, geroosterd in een droge koekenpan
- handje koriander, grof gehakt
- optioneel: 1 bosuitje, in stukjes
Bereiding
- Marineer de kipfilet in een mengsel van sojasaus en chilipeper (minimaal 20 minuten).
- Verhit een scheutje olie in een wok. Roerbak hierin de kipfilet met de marinade ca. 8 minuten. Voeg de wortelslierten toe en een scheutje water. Wok deze tot beetgaar. Voeg op het laatst de bonen en een handvol van de cashewnoten toe. Warm snel door.
- Garneer met de rest van de cashewnoten, koriander en bosui en serveer meteen.