Soesjes met rode bietenstamppot
Voor 12 sausjes (hoofdgerecht 4 personen, lunch 6 personen)
- 1 kg aardappels, geschild en in blokjes
- 400 ml (groente)bouillon (vegan) of water
- scheutje (plantaardige) melk
- 1 eetl olijfolie
- 500 g gekookte rode bietjes, grof geraspt
- 1 eetl balsamicoazijn
- zout en gemalen peper naar smaak
- 12 soesjes
Voor de peterselieolie
- handvol peterselie, grof gesneden
- 150 ml olijfolie
- zout en peper
Bereiding
- Pureer voor de peterselieolie de peterselie in de olijfolie met een staafmixer. Breng op smaak met een klein beetje zout en peper en zet opzij tot later.
- Kook de aardappels gaar in bouillon of water (±15-20 minuten), giet af en stamp er, met een scheutje melk en olijfolie, een mooie puree van.
- Roer de geraspte bietjes en de balsamico door de puree en breng op smaak met zout en peper uit de molen.
- Snijd een kapje van de soesjes. Vul de soesjes met de stamppot en zet de kapjes er weer op. Plaats op elk bord 2 (lunch) of 3 (hoofdgerecht) soesjes en druppel er wat peterselieolie omheen.