Terug Lees dit artikel

Soesjes met rode bietenstamppot

Soesjes met rode bietenstamppot


Voor 12 sausjes (hoofdgerecht 4 personen, lunch 6 personen)


Voor de peterselieolie


Bereiding

  1. Pureer voor de peterselieolie de peterselie in de olijfolie met een staafmixer. Breng op smaak met een klein beetje zout en peper en zet opzij tot later.
  2. Kook de aardappels gaar in bouillon of water (±15-20 minuten), giet af en stamp er, met een scheutje melk en olijfolie, een mooie puree van.
  3. Roer de geraspte bietjes en de balsamico door de puree en breng op smaak met zout en peper uit de molen.
  4. Snijd een kapje van de soesjes. Vul de soesjes met de stamppot en zet de kapjes er weer op. Plaats op elk bord 2 (lunch) of 3 (hoofdgerecht) soesjes en druppel er wat peterselieolie omheen.



Dit artikel delen?