Salade van ovengeroosterde bietjes met appel en avocado
Salade van ovengeroosterde bietjes met appel en avocado
Voor 4 personen
- 4 rode bieten
- 2 eetl balsamicoazijn
- 2 stevige appels
- 2 avocado’s
- sap van 1 limoen
- 1 cm verse gember, geraspt
- 1 rode chilipeper, zaadlijst verwijderd en fijngesneden
- 1 eetl Thaise vissaus (nam pla)
- 2 eetl sojasaus
- 1 theel bruine suiker
- klein handje koriander, fijngehakt
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snijd het loof van de bieten (eventueel te gebruiken als salade of als gestoofde groente) en was de bietjes onder stromend water schoon.
- Halveer de bietjes en leg ze met de snijkant boven op een flink stuk aluminiumfolie. Besprenkel met de balsamico. Vouw de folie erover dicht en leg het pakket 2 tot 3 uur (sterk afhankelijk van de versheid en grootte van de bietjes) in de oven.
- Schil de appels en avocado’s, verwijder klokhuis en pit en snijd ze in grove stukken. Meng het limoensap erdoor.
- Maak een mengsel van gember, chilipeper, vissaus en sojasaus en breng op smaak met de suiker. Meng dit door de appels en avocado’s.
- Haal de bietjes uit de folie en laat ze afkoelen.
- Trek de schil van de bietjes en snijd ze in stukjes. Meng ze door de salade en bestrooi met koriander.