Rozerode macarons van amandelmeel
Rozerode macarons van amandelmeel
Ingrediënten
- 300 g kristalsuiker
- 150 g amandelmeel
- 50 g bietensap of 1/2 rode biet gepureerd
- 4 eiwitten
- pure chocoladepasta, voor de vulling
- ook nodig: kookthermometer
Bereiding
- Meng de helft van de suiker en het amandelmeel door elkaar.
- Doe het bietensap en de rest van de suiker in een steelpannetje, zet op het vuur en verwarm tot 118℃ (gebruik een kookthermometer)
- Klop de helft van het eiwit op tot pieken. Voeg de warme suikerstroop toe aan het eiwit en klop door. Laat afkoelen tot 50℃.
- Giet de rest van het eiwit ongeklopt bij het amandel-suikermengsel. Meng dit door het roze opgeklopte eiwitmengsel.
- Spuit mooie rondjes van de macaronmix op een beklede bakplaat of siliconenmatje. Laat 1 uur drogen.
- Verwarm de oven voor op 150℃.
- Bak de macarons ca. 12 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
- Besmeer de macarons met chocoladepasta en sandwich ze samen. Bewaar in de koelkast maar eet op kamertemperatuur.