Rijst met noten en gegrilde groente
Rijst met noten en gegrilde groente
Voor 4 personen
- 400 g mix wilde en witte rijst
- 250 g oesterzwammen, in grove stukken gescheurd
- 1 kleine courgette, in repen
- 1 kleine aubergine, in dunne repen
- 4 tomaten, zaadlijsten verwijderd, in stukken
- 1 rode paprika, in stukken
- 1 groene paprika, in stukken
- 2 rode uien, in halve ringen
- 100 g ongezouten gemengde noten, fijngehakt
- 2 eetl olijfolie
Bereiding
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Zet een grillpan op hoog vuur. Bestrijk de groenten dun met olijfolie en grill in ongeveer 3 minuten beetgaar. Keer regelmatig zodat je mooie grillstreepjes krijgt.
- Rooster de noten in circa 1 minuut bruin in een droge koekenpan.
- Verdeel de rijst over 4 borden en schep de gegrilde groenten en de noten erover.