Pompoen-spitskoolstamppot met oesterzwammen
Pompoen-spitskoolstamppot met oesterzwammen
Voor 4 personen
- 400 g pompoen, in blokjes
- 800 g zoete aardappel, geschild en in blokjes
- 200 ml havermelk
- ¼ spitskool, in hele fijn reepjes
- zout en peper, gemalen
- 2 eetl zonnebloemolie
- 150 g oesterzwammen, in reepjes gescheurd
- 3 eetl teriyakisaus
- 1 rode peper, zaadjes eruit, in ringen
- 1 eetl sesamzaadjes
Bereiding
- Kook de pompoen samen met de zoete aardappels gaar. Giet af en stoom de kort droog.
- Stamp de pompoen en zoete aardappels met de havermelk. Verhit de stamppot kort en voeg de spitskoolreepjes toe. Breng op smaak met zout en peper.
- Verhit de zonnebloemolie in een pan en bak de oesterzwammen 5 minuten gaar. Blus af met de teriyakisaus.
- Verdeel de stamppot en oesterzwammen over de borden en garneer met chilipeper en sesamzaadjes.