Panzanella, Toscaanse broodsalade
Panzanella, Toscaanse broodsalade
Voor 2 personen
- 3 sneetjes witbrood zonder korst, in kleine stukjes
- 4 trostomaten, in plakken
- ½ gele paprika, in reepjes
- ½ rode paprika, in reepjes
- 1 rode ui, in halve ringen
- ½ komkommer, in blokjes
- 1 eetl kappertjes
- ½ bosje basilicum, fijngesneden
- 3 eetl goede olijfolie
- 1 eetl balsamicoazijn
Bereiding
- Besprenkel het brood licht met koud water, maar let erop dat het niet slap wordt.
- Meng het brood met de tomaat, paprika, ui, komkommer, kappertjes en basilicum.
- Meng de olie met de balsamicoazijn en schep voorzichtig door de salade.
- Laat een halfuurtje staan zodat de smaken goed intrekken.
Tip: het is ook heerlijk om het brood vooraf te roosteren en besprenkelen met olijfolie.