Terug Lees dit artikel

Panochas de maíz tostadas con crema y queso

Panochas de maíz tostadas con crema y queso


Voor 6 maïskolven


Bereiding

  1. Leg de maïskolven 1 uur in een bak koud water. Dep ze droog.
  2. Zet een grillpan op het vuur en laat hem goed heet worden. Leg de maïskolven in de pan en rooster ze 20 tot 25 minuten, tot de buitenste schutbladeren geblakerd zijn. Draai ze regelmatig om.
  3. Laat de maïskolven afkoelen en verwijder de bladeren en draden.
  4. Meng de boter met de chilipoeder. Bestrijk de kolven met de chiliboter, leg ze nog eens in de grillpan en rooster ze, onder regelmatig draaien, tot de korrels mooi goudbruin beginnen te kleuren.
  5. Serveer ze warm met de room en kaas apart. Het is ook lekker om de maïs in spek te rollen en dan nog even te roosteren. U kunt de maïskolven ook grillen op de barbecue.


Tip: Deze maïskolven zijn het toppunt van straat-eten in Mexico. Op elke hoek van de straat staat wel een karretje waar gekookte of geroosterde maïskolven verkocht worden. De combinatie met room en kaas is de traditionele. In Mexico staat de tijd echter net zomin stil als bij ons en wordt het gerecht bijvoorbeeld ook met mayonaise geserveerd.



Dit artikel delen?