Terug Lees dit artikel

Oerap – Groentesalade met kruidige kokosdressing

Oerap – Groentesalade met kruidige kokosdressing


Voor 4 personen


Voor de boemboe

  1. 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  2. 1 theel trassi bakar
  3. 1 eetl goela djawa of bruine suiker
  4. 1 theel gemalen kentjoer
  5. zout
  6. 1 eetl sambal oelek of 3 lomboks, zaadlijsten verwijderd en fijngesneden


Bereiding

  1. Vijzel alle boemboe-ingrediënten tot een smeuïge pasta.
  2. Fruit de boemboe in de olie tot het gaat geuren. Voeg de djeroek poeroetblaadjes en de kokos toe en schep op matig vuur ca. 3 minuten om.
  3. Roer het asemwater erdoor en alle groenten. Schep ca. 3 minuten om tot het water vrijwel helemaal verdampt is. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Laat afkoelen en serveer op kamertemperatuur.



Dit artikel delen?