Oerap – Groentesalade met kruidige kokosdressing
Oerap – Groentesalade met kruidige kokosdressing
Voor 4 personen
- 2 eetl plantaardige olie
- 2 djeroek poeroetblaadjes (of laurierblaadjes)
- 100 g gedroogde geraspte kokos (of ca. 250 g vers geraspte kokos)
- 2 eetl asempasta, opgelost in ca. 100 ml warm water
- 250 g sperziebonen of kousenband, in stukken gesneden en beetgaar gekookt
- 250 g spitskool, in repen gesneden en beetgaar gestoomd of geblancheerd
- 200 g taugé
- zout en peper
Voor de boemboe
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 1 theel trassi bakar
- 1 eetl goela djawa of bruine suiker
- 1 theel gemalen kentjoer
- zout
- 1 eetl sambal oelek of 3 lomboks, zaadlijsten verwijderd en fijngesneden
Bereiding
- Vijzel alle boemboe-ingrediënten tot een smeuïge pasta.
- Fruit de boemboe in de olie tot het gaat geuren. Voeg de djeroek poeroetblaadjes en de kokos toe en schep op matig vuur ca. 3 minuten om.
- Roer het asemwater erdoor en alle groenten. Schep ca. 3 minuten om tot het water vrijwel helemaal verdampt is. Breng op smaak met zout en peper.
- Laat afkoelen en serveer op kamertemperatuur.