Noodlesoep met paksoi en shiitakes
Noodlesoep met paksoi en shiitakes
Voor 4 personen
- 3 groentebouillonblokjes
- 1½ l kokend water
- 2 cm verse gember, geraspt
- 1 teentje knoflook, kleingesneden
- 1 winterpeen, in reepjes
- 1 eetl (kokos)olie
- 1 ui, kleingesneden
- ca. 100 g verse shiitakes, steeltjes verwijderd en in reepjes
- 1 struik paksoi, in reepjes
- 1 bosuitje, in ringetjes
- sap van 1 limoen
- klein handje koriander, grof gesneden
- ca. 2 eetl shiro miso
- ca. 1 eetl sojasaus
- zout en peper
- 100 g zwarte noedels (op basis van soja of rijst), gekookt volgens verpakking
- 1 eetl geroosterd sesamzaad
Bereiding
- Los de bouillonblokjes op in 1½ liter kokend water. Roer er de gember, knoflook en peen door en laat enkele minuten trekken.
- Verwarm intussen de olie in een bakpan en bak de ui met de shiitakes even aan. Schep door de bouillon.
- Meng de paksoi, bosui, limoensap en koriander door de soep en breng op smaak met miso en sojasaus. Voeg eventueel nog wat zout en peper toe.
- Roer de gekookte noedels door de soep, bestrooi met sesamzaad en serveer.