Nectarine met vanillecrème en aardbeiensaus
Nectarine met vanillecrème en aardbeiensaus
Voor de crème
- 250 ml melk (en een scheutje extra)
- 50 g suiker
- ½ zakje vanillesuiker
- ½ eetl geraspte citroenschil
- 3 eidooiers
- 50 g bloem
Voor de aardbeiensaus
- 250 g aardbeien, gepureerd
- poedersuiker
Voor de nectarines
- 4 nectarines
- 4 plakjes bladerdeeg
- 1 eidooier
- 4 eetl suiker
Bereiding
- Breng de melk aan de kook met 25 g suiker, de vanille-suiker en de geraspte citroenschil.
- Klop de rest van de suiker los met de eidooiers en een beetje melk. Doe de bloem erbij en roer door de warme melk.
- Breng opnieuw aan de kook, roer het mengsel door een zeef en laat het afkoelen.
- Breng de aardbeien op smaak met poedersuiker.
- Maak met een stekertje 4 rondjes van het bladerdeeg en prik er met een vork gaatjes in. Smeer ze in met wat eigeel.
- Breng 1 l water aan de kook en los er de 4 eetl suiker in op.
- Leg de nectarines er 4 minuten in. Verwijder dan het vel en de pitten. Snij dunne plakjes van de nectarines. (U kunt de nectarines ook rauw gebruiken).
- Bak ondertussen de rondjes deeg in een voorverwarmde oven van 200°C mooi bruin en knapperig in ongeveer 5 min.
- Leg in het midden van 4 borden een rondje bladerdeeg. Besmeer ze met de crème en leg er de plakjes nectarine als een waaier op. Giet de saus eromheen en bestrooi met poedersuiker.
- Garneer eventueel met fijngesneden citroenmelisse.