Terug Lees dit artikel

Misosoep met ijsbergsla en garnalen

Misosoep met ijsbergsla en garnalen


Voor 4 personen


Topping


Bereiding

  1. Maak een Aziatische bouillon door water, miso, kombu, gember, knoflook, sereh en rode peper 30 min te laten trekken.
  2. Zeef de bouillon en voeg een scheut sojasaus toe.


Topping

  1. Roerbak de garnalen enkele minuten in 1 theel olie met zout en chilipoeder. Bewaar.
  2. Roerbak de helft van de sla in 1 theel olie. De sla moet knapperig blijven. Meng er citroensap en sojasaus door.
  3. Roerbak de paprikareepjes in 1 theel olie tot ze wat zacht zijn.
  4. Top de miso met de garnalen, rest van de sla en paprika en garneer met bosui en sesamzaad.


Tip: Als je deze hartige miso meeneemt voor de lunch, doe de garnalen, sla, paprika en bosui er dan pas bij op je werk.



Dit artikel delen?