Misosoep met ijsbergsla en garnalen
Misosoep met ijsbergsla en garnalen
Voor 4 personen
- 1l water
- 2 eetl misopasta
- 1 stukje gedroogde kombu (zeewier)
- 1 stukje gember van 5 cm, geschild, in plakjes
- 2 teentjes knoflook, gekneusd
- 2 stengels sereh, in plakjes
- 1 rode peper, zaadlijsten verwijder, in ringetjes
- 4 eetl sojasaus
Topping
- 3 theel olie
- ½ theel chilipoeder
- 3 grote garnalen
- ijsbergsla, in repen
- 2 theel sojasaus
- 2 theel citroensap
- 1/2 rode paprika, in repen
- 2 bosuitjes, in ringen
- 2 theel sesamzaad, geroosterd
Bereiding
- Maak een Aziatische bouillon door water, miso, kombu, gember, knoflook, sereh en rode peper 30 min te laten trekken.
- Zeef de bouillon en voeg een scheut sojasaus toe.
Topping
- Roerbak de garnalen enkele minuten in 1 theel olie met zout en chilipoeder. Bewaar.
- Roerbak de helft van de sla in 1 theel olie. De sla moet knapperig blijven. Meng er citroensap en sojasaus door.
- Roerbak de paprikareepjes in 1 theel olie tot ze wat zacht zijn.
- Top de miso met de garnalen, rest van de sla en paprika en garneer met bosui en sesamzaad.
Tip: Als je deze hartige miso meeneemt voor de lunch, doe de garnalen, sla, paprika en bosui er dan pas bij op je werk.