Linzenburger met rozijnen & harissa
Linzenburger met rozijnen & harissa
Voor 4 burgers
- 160 g gedroogde groene linzen
- 60 g havermout
- 2 theel harissakruiden
- 50 gr rozijnen
- 60 g pijnboompitten
- 2 eieren
- peper (en zout)
- olie om in te bakken
- broodjes, kropsla, tomaat, ui en groene kruiden
Bereiding
- Kook de linzen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.
- Meng de warme linzen, havermout, harissakruiden, rozijnen, pijnboompitten en eieren in de keukenmachine tot een grove puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout en laat 5 minuten afkoelen. Vorm er met natte handen 4 burgers van.
- Verhit wat olie in een koekenpan en bak de burgers in ca. 4 minuten per kant mooi bruin; let op dat ze niet verbranden. Serveer op broodjes met kropsla, ui, tomaat en kruiden.