Terug Lees dit artikel

Krokante taartjes met perenstamppot

Krokante taartjes met perenstamppot


Voor 8 taartjes:

Bereiding

  1. Leg de stukjes peer in een pan en voeg kaneel, suiker en het water toe. Breng langzaam aan de kook en laat op laag vuur een half uur stoven.
  2. Voeg de aardappelblokjes toe en eventueel nog een beetje water en kook alles in ± 20 minuten gaar. Giet af door een zeef en laat uitlekken.
  3. Verwarm de oven voor op 200°C.
  4. Bak het spek uit in een koekenpan (eventueel een klein beetje olie gebruiken). Haal uit de pan (bewaar het bakvet) en snijd het vlees in plakjes.
  5. Leg de peren en aardappels terug in de kookpan en giet het spekvet erbij. Stamp alles fijn en breng op smaak met peper en zout.
  6. Bekleed 8 kleine, ingevette vormpjes met het bladerdeeg, prik gaatjes in de bodem en strooi er een beetje bloem of paneermeel op (zo blijft de bodem stevig).
  7. Vul de taartjes met de stamppot en bak ze in ca 30 minuten krokant en gaar in de oven. Verwarm in de laatste 5 minuten het spek mee in een ovenschaaltje of op een stuk aluminiumfolie in de oven. Leg het spek op de taartjes of serveer er apart bij.


Je kunt de perenstamppot ook prima als hoofdgerecht voor 4 personen serveren.



Dit artikel delen?