Kip met mandarijn
Kip met mandarijn
Voor 4 personen
- 4 kippendijen
- 4 mandarijnen, geschild, in plakken
- 6 eetl Grand Marnier (optioneel)
- 4 eetl citroensap, versgeperst
- 4 eetl sojasaus
- 1 eetl honing
- 1 rode peper, gehakt
- 1 eetl sinaasappelschil, geraspt
- 3 cm gemberwortel, fijngehakt
- 2 takjes basilicum, gehakt
- 2 lente-uitjes, gehakt
Bereiding
- Meng de ingrediënten voor de marinade goed door elkaar.
- Snijd de dikke gedeeltes van de dijen open tot langwerpige lappen.
- Voeg de marinade toe aan de stukken kip. Zorg dat de stukken allemaal onder de marinade staan. Zet dit afgedekt minstens een halfuur, maximaal 8 uur in de koelkast.
- Haal de stukken kip vlak voor bereiding uit de koelkast en rijg ze aan spiesen.
- Rooster de kip ongeveer 12 minuten aan beide zijden.
- Zeef de marinade en kook hem 1 keer op. Meng de mandarijnplakken erdoorheen.
- Leg de kip op een voorverwarmde schotel en schep de saus eroverheen.
Tip: gegrild gevogelte is het lekkerst mét vel op de barbecue. Onder het vel ligt het meeste vet, dat het vlees beschermt tegen uitdrogen en zorgt dat het mals en sappig blijft.