Heilbot met sinaasappelsaus
Heilbot met sinaasappelsaus
Voor 4 personen
- 2 sinaasappels, schoongeboend
- 600 g heilbotfilet, in 4 gelijke stukken (of andere witvis)
- zout en peper
- 1 eetl olijfolie
- 1 eetl peterselie, fijngesneden
Bereiding
- Snijd met een dunschiller of zesteur reepjes schil van één van de sinaasappels. Pers deze sinaasappel vervolgens uit.
- Schil de andere sinaasappel dik en snijd de partjes vruchtvlees tussen de vliezen uit.
- Bestrooi de heilbotfilets met zout en peper. Verhit de olie in een hapjespan en bak de heilbotfilets aan één kant bruin. Draai ze om en temper het vuur.
- Voeg sinaasappelrasp, de partjes en het sinaasappelsap toe en bestrooi met peterselie.
- Leg het deksel op de pan en laat de vis in ca. 6-8 minuten gaar stoven.
- Serveer de heilbot met de sinaasappelsaus eroverheen.