Gevulde koolrabi met spinazie en mascarpone
Gevulde koolrabi met spinazie en mascarpone
Voor 4 personen
- 2 koolrabi, van ca. 8 cm Ø
- 500 g spinazie, gewassen en gedroogd
- 100 g mascarpone
- 100 g blauwschimmelkaas, in kleine blokjes
- peper en zout
Bereiding
- Schil de koolrabi’s en kook ze in lichtgezouten water beetgaar (ca. 20-30 minuten).
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Roerbak intussen de spinazie rustig gaar in een anti-aanbakpan en voeg de mascarpone toe. Breng op smaak met peper en zout. Houd warm.
- Halveer de koolrabi’s en hol ze uit met een mesje of uitsteker. Vul ze met de spinazie en beleg met blokjes blauwe kaas.
- Bak de koolrabi ca. 10 tot 15 minuten in de oven (op bakplaat of in platte schaal). Serveer meteen.