Terug Lees dit artikel

Gevulde aubergine met tomatensaus

Gevulde aubergine met tomatensaus


Voor 4 personen


Bereiding

  1. Snijd de aubergines in de lengte in, zonder ze door te snijden. Begin zo’n 2 cm achter het steeltje tot 2 cm voor het kontje.
  2. Laat de aubergines 30 minuten in zout water staan. Spoel ze af en dep ze droog. Haal het vruchtvlees eruit tot op 1 cm van de schil en zet dit weg. Bewaar de uitgeholde aubergines.
  3. Fruit de uien 3 minuten in 1 eetl olie en voeg dan de knoflook en de biber toe.
  4. Voeg na 3 minuten de tomaten, tomatenpuree, paprikapuree, peterselie, zout, peper, suiker, nootmuskaat en het auberginevlees toe. Laat 25 minuten sudderen. Verwarm de oven voor op 180°C.
  5. Leg de uitgeholde aubergines in een ingevette ovenschaal en bak ze 10 minuten in de oven.
  6. Vul de aubergines met het mengsel. Leg de tomaat en biber erbovenop. Besprenkel ze met de rest van de olijfolie en het citroensap.
  7. Schep de overgebleven vulling in de ovenschaal en voeg 100 ml heet water toe. Bedek met aluminiumfolie, zet terug in de oven en laat de gevulde aubergines in 45 minuten gaar worden.



Dit artikel delen?