Geroosterde aardpeer en prei met hazelnoten en geraspte kaas
Geroosterde aardpeer en prei met hazelnoten en geraspte kaas
Voor 4 personen
- 700 g aardpeer, schoongemaakt
- 4 eetl olijfolie
- 270 g prei (dunne), schoongemaakt en in schuin ringen van 1 cm
- 3 theel rode wijn azijn
- ¼ theel mosterd
- snuf suiker
- 1 ½ eetl olijfolie
- 1 ½ eetl hazelnootolie geroosterd
- 1 radichio of roodlof, bladeren in brede repen
- 150 g crème fraiche
- 2 eetl karnemelk
- 25 g hazelnoten geblancheerd, grof gehakt
- 25 g geraspte oude kaas
Bereiding
- Verwarm de oven voor 200 °C.
- Halveer de grootste aardperen en meng ze met de helft van de olie en wat peper en zout. Leg ze op een bakplaat in een enkele laag en rooster ze 30 minuten in de oven.
- Meng de prei met de rest van de olie en wat peper en zout. Voeg ze aan de aardperen toe en bak alles nog 15-20 minuten. De prei moet zacht zijn en de aardperen helemaal gaar.
- Meng voor de dressing de rode wijn met de mosterd, suiker, olijfolie en hazelnootolie. Breng op smaak met zout en peper.
- Meng de roodlof met de dressing.
- Meng de crème fraiche met de karnemelk.
- Leg de geroosterde groenten op een serveerschaal en verdeel de roodlof erover gevolgd door de crème fraiche-saus.
- Garneer met de hazelnoten en de geraspte kaas.