Gemarineerde aardbeien, balsamico en basilicum met hangop
Gemarineerde aardbeien, balsamico en basilicum met hangop
Voor 2 personen
- 200 g aardbeien, gewassen en gehalveerd
- 150 ml aceto balsamico azijn
- 50 g palmsuiker
- 6 blaadjes basilicum, fijn gescheurd
- 400 g kwark
- 50 g macadamia noten, geroosterd en grof gehakt
Bereiding
- Verhit de aceto balsamico azijn samen met de palmsuiker op middel vuur, laat het ca. 2 min koken totdat het siroopdikte heeft. Let op dat het niet aanbrandt. Haal de stroop van het vuur, giet het over de aardbeien, voeg de basilicum toe en laat het afkoelen.
- Verdeel de hangop over twee bakjes en schep de aardbeitjes erover. Maak het af met de geroosterde macadamianootjes.
Hangop maak je door kwark of yoghurt te laten uitlekken in een doek. Je krijgt dan een dikkere substantie.