Geitenkaas-witte chocoladedessert met mangosaus
Geitenkaas-witte chocoladedessert met mangosaus
Voor het desert
- 160 g witte chocolade
- 200 ml slagroom
- 250 g zachte geitenkaas
- 4 eetl honing
- 200 g mascarpone
Voor de mangosaus
- 200 ml mangosap
- 100 ml ananassap
- merg van 1 vanillestokje (vanillestokje in lengte halveren en het merg eruit schrapen)
Bereiding
- Smelt de witte chocolade samen met 2 eetlepels van de slagroom au bain marie (in een kommetje boven een pan met een laagje kokend water).
- Roer er van het vuur af de geitenkaas en de honing door heen.
- Klop de rest van de slagroom tot yoghurtdikte.
- Meng de mascarpone door het chocolade-kaasmengsel en spatel vervolgens de slagroom erdoor.
- Schep het mengsel in dessertschaaltjes en laat 3 uur in de koelkast opstijven.
- Kook intussen de sausingrediënten in tot een lichte siroop en laat afkoelen.
- Verdeel de saus over het dessert en serveer.