Gegrilde portabella met risotto van koolrabi
Gegrilde portabella met risotto van koolrabi
Voor 2 personen
- 2 portabella’s
- 1 sjalot, gesnipperd
- 3 eetl olijfolie + 1 eetl extra vierge olijfolie
- 100 g risottorijst
- 1 theel gedroogde Italiaanse kruiden
- ½ koolrabi, in blokjes
- 500 ml kruidenbouillon, gemaakt van tablet
- ca. 25 g pijnboompitten, geroosterd in droge koekenpan
- 2 eetl vegan pesto
- flinke handvol veldsla (½ zak)
- 2 eetl edelgistvlokken
- zout en peper
- 1 eetl grof kleingesneden bieslook
Bereiding
- Snijd de steeltjes van de portabella’s fijn en bak ze met het sjalotje zachtjes in 1 eetlepel olie in een pan met dikke bodem.
- Voeg de rijst toe en schep om tot de korrels rondom glanzen. Voeg de Italiaanse kruiden, de koolrabiblokjes en de helft van de bouillon toe. Roer tot het vocht is opgenomen en voeg daarna telkens een scheut bouillon toe zodra de vorige is opgenomen, tot de risotto na 20 à 25 minuten smeuïg is.
- Bestrijk intussen de portabella's met 2 eetlepels olie en rooster ze in een hete koekenpan in 10 minuten bruin en gaar, keer regelmatig. Haal uit de pan en besmeer met 1 eetlepel van de pesto.
- Meng de extra vierge olijfolie, de helft van de edelgistvlokken, de rest van de pesto en driekwart van de pijnboompitten door de risotto. Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de veldsla over twee borden. Leg de portabella’s erop en bestrooi met wat zout en peper. Schep er de risotto op. Meng de bieslook met de rest van de edelgistvlokken en pijnboompitten en strooi over het gerecht.