Fusion vegan Summerstamppot
Fusion vegan Summerstamppot
Voor 4 personen
- 1 aardappel, in blokjes
- 1 zoete bataat, in blokjes
- 1 venkelknol ,in dunne schijfjes
- Italiaanse kruiden
- peper en zout
- 150-200 g andijvie, grofgesneden
- 75 g rucola
- 200 g tempeh, in blokjes
- 2-3 teentjes knoflook
- ½ rode peper
- 1 eetl sojasaus
- 1 eetl ketjap
- ½ rode paprika, fijngesneden
- groene olijven met knoflook, fijngesneden, of zwarte olijven, fijngesneden
- ¼ limoen, in partjes
Bereiding
- Kook de aardappel en zoete bataat. Stamp fijn en breng op smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden. Verdun eventueel met water. Voeg de andijvie, venkel en rucola aan de puree toe.
- Bak de tempeh met de knoflook, rode peper, sojasaus en ketjap.
- Serveer de stamppot met de tempeh en garneer met paprika, olijven en limoen.