Curry met prei
Curry met prei
Voor 4 personen
- 500 g (vegetarische) gehaktballetjes
- 1 theel garam masala
- 1 theel koenjit (gemalen geelwortel)
- 1 theel ketoembar (gemalen koriander)
- 1 theel chilipoeder
- 1 prei, in ringen 2 teentjes knoflook, uitgeperst stukje verse gemberwortel van 1 cm, geraspt
- 1 rode peper, zaadlijsten verwijderd en kleingesneden
- 2 eetl tomatenpuree
- 250 ml kippenbouillon (tablet)
- 150 ml kokosmelk (blik)
- zout en peper
Bereiding
- Bak de gehaktballetjes rondom bruin in de hete boter, voeg de kruiden toe.
- Voeg de prei, knoflook, gember, peper en tomatenpuree met de bouillon toe en laat alles 30 minuten op de kookplaat zachtjes sudderen.
- Blus af met kokosmelk en warm nog 5 min door.
Lekker met rijst en spinazie met geroosterde pijnboompitten.