Bleekselderijsoep met roquefort
Bleekselderijsoep met roquefort
Voor 2 personen
- 2 eetl boter
- 4 stengels bleekselderij, in boogjes
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 tomaten, in kleine blokjes gesneden
- 2 eetlepel bloem
- 500 ml groentebouillon
Topping
- 25 g roquefort
- 2 eetl crème fraîche
- takje kervel
- eetbare bloemetjes
Bereiding
- Verwarm de boter en fruit de bleekselderij met ui en knoflook even aan.
- Voeg de tomatenblokjes toe. Bestrooi met bloem en laat even garen.
- Voeg, al roerend, de bouillon toe. Breng aan de kook en laat circa 10 minuten zachtjes trekken.
- Roer de roquefort los met de crème fraîche en voeg toe. Maak op smaak met de kervel. Top eventueel met eetbare bloemetjes.
Tip: Je kunt eetbare bloemen bij supermarkt of groothandel krijgen. Maar kijk ook eens in je tuin. Wel even op internet checken: niet alle bloemen zijn eetbaar.