Bimi-timbaaltjes met zalm en peterselieolie
Bimi-timbaaltjes met zalm en peterselieolie
Voor 4 personen
- 300 g bimi
- 200 ml slagroom
- peper en zout
- 1 limoen, de helft uitgeperst, de andere helft in flinterdunne schijfjes
- 5 g agar agar
- 300 g gerookte zalm
- 1 bos peterselie, gewassen en 1 minuut geblancheerd
- 50 ml olijfolie
- ½ teentje knoflook
- ook nodig: 4 timbaalvormpjes van 8 cm Ø
Bereiding
- Kook de bimi in een bodempje kokend water in 10 tot 12 minuten gaar. Pureer de bimi met een beetje kookvocht fijn en meng de slagroom erdoor. Maak op smaak met peper en zout. Meng het limoensap met de agar agar. Voeg dit toe aan het bimimengsel en breng het al roerend zachtjes aan de kook. Laat 3 minuten zachtjes koken.
- Spoel de vormpjes om met koud water en vul ze met het bimimengsel. Laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
- Pureer de peterselie met de olijfolie, de knoflook en wat peper en zout tot een saus.
- Maak de borden op: maak met een scherp mesje de fjes rondom los van de vormpjes en stort deze op de borden. Garneer met de plakken zalm en drapeer met de peterselieolie. Versier met een dun schijfje limoen.