Bagna cauda - Ansjovis-knoflookdip
Bagna cauda - Ansjovis-knoflookdip
Voor 10 porties
- 8 teentjes knoflook
- 250 g gezouten ansjovisfilets, schoongemaakt
- 75 g boter
- 0,75 dl olijfolie
- 1 dl slagroom
Voor de rauwkost
- 2 rode paprika’s, in reepjes, zaadjes verwijderd
- 1 bosje wortelen
- 1 spitskool, het witte hart, in reepjes
- komkommer, in reepjes
Bereiding
- Breng de teentjes knoflook met een beetje water aan de kook. Giet af en spoel ze koud. Hierdoor wordt de smaak van de knoflook minder sterk. Snijd de knoflook in plakjes.
- Doe de ansjovisfilets in een pan met de knoflook, de boter en de olijfolie. Laat het mengsel op laag vuur ‘smelten’.
- Voeg de slagroom toe en breng de saus tegen de kook aan.
- Serveer de groenten rauw of gekookt.