Amuse van venkelstamppot en scampi’s
Amuse van venkelstamppot en scampi’s
Voor 8 amuses
- ½ venkelknol, schoongemaakt en in stukjes (beetje loof bewaren voor garnering)
- 1 grote aardappel, geschild en in blokjes
- 500 ml (groente)bouillon
- scheutje (plantaardige) melk
- 2 eetl olijfolie
- 8 rauwe scampi's, gepeld en darmkanaal verwijderd
- 8 amuselepels
Bereiding
- Kook de venkel samen met de aardappel gaar in de bouillon (±15-20 minuten). Giet af en stamp er, samen met de melk en 1 eetlepel olijfolie, een mooie stamppot van. Houd warm.
- Verhit de rest van de olie in een pan en bak de scampi's in ca. 1 minuut roze en net gaar.
- Verdeel de stamppot over 8 amuselepels en leg de scampi's erbovenop. Garneer met venkelgroen.