Terug Lees dit artikel

Aloo Gobi (curry met bloemkool)

Aloo Gobi


Voor 4 personen


Bereiding

  1. Verhit 1 eetlepel olie in een pan en bak de geraspte kokos 2-3 minuten. Schep er nog 1 eetlepel olie en de helft van de uien, de chilipepers, korianderzaad, mosterdzaad, fenegriekzaad, komijnzaad, peperkorrels en kruidnagels bij en bak al omscheppend 1 minuut. Haal van het vuur.
  2. Maal het kokosmengsel in de keukenmachine met de kurkuma, paprikapoeder, tamarindepasta en 125 ml water.
  3. Verwarm een beetje olie in een andere pan en fruit de gember, knoflook en de rest van de uien. Roer het kokosmengsel erdoor en bak enkele minuten mee.
  4. Voeg een scheutje water en de aardappelstukjes toe en bak 5 minuten. Bestrooi met zout.
  5. Voeg bloemkool en kokosmelk toe en giet de resterende 100 ml water erbij. Laat alles op laag vuur (beet)gaar worden en serveer.



Dit artikel delen?