Aloo Gobi (curry met bloemkool)
Aloo Gobi
Voor 4 personen
- 2 eetl plantaardige olie
- 100 g geraspte kokos
- 2 uien, gesnipperd
- 5 gedroogde rode chilipepers
- 2 theel korianderzaad
- ¼ theel zwart of bruin mosterdzaad
- ¼ theel fenegriekzaad
- ¼ theel komijnzaad
- 4 zwarte peperkorrels
- 2 kruidnagels
- ½ theel kurkuma
- ½ theel paprikapoeder
- 1 theel tamarindepasta of 1 eetl currypasta
- 225 ml water
- 2 cm verse gemberwortel, geraspt
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- 200 g aardappelen, geschild en in stukken
- 400 g bloemkoolroosjes
- 200 ml kokosmelk
- zout
Bereiding
- Verhit 1 eetlepel olie in een pan en bak de geraspte kokos 2-3 minuten. Schep er nog 1 eetlepel olie en de helft van de uien, de chilipepers, korianderzaad, mosterdzaad, fenegriekzaad, komijnzaad, peperkorrels en kruidnagels bij en bak al omscheppend 1 minuut. Haal van het vuur.
- Maal het kokosmengsel in de keukenmachine met de kurkuma, paprikapoeder, tamarindepasta en 125 ml water.
- Verwarm een beetje olie in een andere pan en fruit de gember, knoflook en de rest van de uien. Roer het kokosmengsel erdoor en bak enkele minuten mee.
- Voeg een scheutje water en de aardappelstukjes toe en bak 5 minuten. Bestrooi met zout.
- Voeg bloemkool en kokosmelk toe en giet de resterende 100 ml water erbij. Laat alles op laag vuur (beet)gaar worden en serveer.